Van Gaal

Van Gaal: ‘Jong Oranje heeft spelers die voor Oranje kunnen spelen’

Welke bondscoach zei?

Coach Louis van Gaal is verheugd over de reactie van de Oranje-spelers na de gelijkmaker van Wales. Dit is volgens hem precies hoe het is gebeurd.

Van Gaal
Van Gaal

Het team had al voor de vergadering afgesproken wat ze zouden doen. De hoofdrol werd gespeeld door Dumfries, die het uitstekend deed. Mooi dat Memphis Huntelaar evenaarde, dus ik vind het geweldig”, aldus een opgetogen Van Gaal in een interview met de NOS.

Van Gaal sprak en dacht

Van Gaal dacht, op basis van zijn mening, dat het niet geheel onterecht was. “Ik vond dat we verdienden te winnen. Het doelpunt bij 2-2 was geen penalty.), (voetbal is een sport met veel competitiegeest. Het is ongelooflijk om het op deze manier te straffen. Teze maakte een fout in de eerste doel. Omdat hij vrijheid had, kon jij dat niet.’

Hoeveel heeft Nederland geleerd?

Het duelleren met Wales en Polen heeft Nederland de nodige lessen geleerd, zegt Van Gaal. “We hadden beter balbezit en speelden in een hoger tempo. Zoals ik tegen Polen zei tijdens de evaluatie, speelden we in een hoger tempo.

Het ging nu sneller en we scoorden twee keer. Twee assists van Vincent Janssen, dat is echt indrukwekkend. Ja, hij lijkt geslaagd voor zijn test. Het lijkt erop dat hij goed contact heeft en kan scoren, maar het was dichtbij. Bovendien assisteerde hij bij de doelpunten. Het maakt niet uit, want hij was daarbuiten en presteerde goed. Hij ontmoette mijn verwachtingen.”

Van Gaal stelt langzaam zijn WK-ploeg samen. “Theoretisch weet je al wat je wilt, maar het kan verschillen van wat je wilt. Dit hangt af van de ontwikkeling van de spelers aangezien sommige spelers naar andere clubs verhuizen. Van clubs en culturen veranderen is niet eenvoudig.”

Zijn laatste woorden

“Er zijn meerdere spelers bij Jong Oranje die in aanmerking komen voor verdere ontwikkeling bij het Nederlands Elftal. Veel hangt ook af van de vacature van Oranje. Ik heb een paar spelers waar ik helemaal tevreden over ben en ik ga niet switchen.”

Er zijn momenten dat ik me verbaas over hoe goed het is. Afhankelijk van de situatie. Op dit moment kan ik geen commentaar geven, aangezien het in september andersom zou kunnen zijn.”

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.