Louis van Gaal in vergaderruimte

Krul’s WK-trip gaat niet door nadat zijn penaltytest is afgelast door Van Gaal

Het is bevestigd dat Tim Krul de straftraining van het Nederlands Elftal heeft afgelast, waardoor hij door coach Louis van Gaal niet zal worden geselecteerd voor het WK in Qatar. Naast de andere zes keepers gaf Peter Murphy, zijn volleybalcoach, hem een ​​speciale training voor strafschoppen.

Louis van Gaal in vergaderruimte
Louis van Gaal in vergaderruimte

Er zijn tot nu toe geen resultaten behaald

“Het onderzoek heeft nog geen resultaten opgeleverd, omdat ik het rapport niet heb kunnen ontvangen”, zei Van Gaal op een media-evenement voor de wedstrijd in Polen op donderdag. “Daarna beslissen we hoe we het gaan aanpakken. Het voorstel moet passen bij de visie.”

Krul was niet aanwezig, aangezien Justin Bijlow en Kjell Scherpen wel waren

In totaal woonden zes keepers de straftraining onder leiding van de bondscoach bij. Het waren Justin Bijlow en Kjell Scherpen die aanwezig waren, dus Krul was niet aanwezig. Volgens Van Gaal liet de doelman van Norwich City het zelf door zijn vingers glippen.

“Volgens hem zei hij dat hij daar goed bij zou passen, dus ik kan zien hoe dat zou kunnen werken. Mijn excuses, maar ik ben ook bekend met de statistieken voor keepers. Als gevolg van deze selectie zal de speler niet deelnemen aan het WK.”

Van Gaal heeft strafschoptraining op een unieke manier benaderd

Het onderzoek naar strafschoppen is door Van Gaal anders aangepakt. “Mijn overtuiging is altijd geweest dat hard werken kan leiden tot verbeterde strafschoppen.

Noch jij, noch iemand anders kan trainen voor de gespannen situatie of het moment, behalve voor het oefenen van de kick, en het oefenen van de kick verhoogt het zelfvertrouwen, waardoor de penalty lijkt beter beheersbaar.

Zijn laatste woorden

Door te weten wat keepers doen om je focus te verbreken, kun je je concentratie verhogen. Ons begrip van die dingen is nu wiskundig aangetoond.”

Lees ook:

Van Gaal Dolt Zegt Dat Een Noa Lang Meer Kans Maakt Dan De Bruyne

 

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *