De Jong

In reactie op ‘wazige’ scheidsrechter zegt De Jong: ‘Hij was niet klaar’

Deze avond was behoorlijk frustrerend voor Frenkie de Jong. Tijdens de wedstrijd tussen Polen en Oranje kreeg de ontwerper te maken met een trap van Grzegorz Krychowiak en een ruzie met scheidsrechter Halil Umut Meler uit Turkije.

Wat is er eigenlijk gebeurd?

Gelukkig ontsnapte De Jong aan een ernstige blessure aan zijn enkel toen de Poolse aanvoerder op hem aanviel. De Jong bleef op de gele lijn. Eerlijk gezegd had De Jong geen vertrouwen in de scheidsrechter voor de wedstrijd van vandaag (zaterdag, red.). Die heeft hij misschien ooit gekregen, maar hij was niet voorbereid”, voegde hij eraan toe. Hij sprak met de NOS.

Interesting info De Jong

Soms had Umut Meler te weinig geld en was hij getuige van rellen na rellen. “De scheidsrechter soms onder druk zetten is zo slecht nog niet. Uiteindelijk straft hij ons toch bij twijfel. Veel mensen zijn er negatief over, maar ik denk dat het echt nuttig kan zijn. Zal ik dat met een doel doen? Er zijn zeker tijden voor frustratie, maar daar is ook een reden voor.”

Analist Rafael van der Vaart review

De Jong zou minder tijd met de scheidsrechter moeten doorbrengen, vindt analist Rafael van der Vaart. Een deel van het advies neemt hij ter harte. “Soms zeggen mijn vrienden en familie tegen me: word niet zo opgewonden bij de scheids. Ze klagen dat ik altijd mijn armen ophoud. Mijn houding lijkt agressief. Ook al kan ik minder, soms is het goed om druk uit te oefenen op de officiële.”

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.