De Fockert
|

Doelman De Fockert keert terug naar keepen

Maarten de Fockert is als keeper vaste keeper van Cor Potcast en hervat zijn carrière als keeper. Als doelman speelde hij eerder voor SC Heerenveen, Go Ahead Eagles, VVV-Venlo en Excelsior en speelt hij nu volgend jaar voor SteDoCo in de Derde Klasse.

De Fockert
                                    De Fockert

De Fockert Vorig seizoen

Aan het einde van vorig seizoen verliet hij Excelsior en stopte met spelen, iets waar hij niet meer zo van genoot als vroeger. “Ik vond het niet leuk en deed het uiteindelijk om geld te verdienen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling”, vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. Naast een professionele carrière heeft De Fockert ook een maatschappelijke carrière.

“In de jaren voor het voetbal leefde ik als een monnik en behaalde tijdens mijn tijd daar mijn VWO-diploma bij Feyenoord. Mijn voetbalcarrière werd steeds minder naarmate ik verder kwam, en hoe meer ik me zorgen maakte over mijn toekomst.”

Laatste woorden

Als gevolg hiervan zal hij weer als doelman beginnen, nadat hij eerder de Kozak Boys bedankte voor het proberen te verzoenen. “Het had geen zin om daar over te praten. Het was allemaal voorbij voor mij. Tijdens mijn reis over de wereld (naar Zuid-Amerika en Centraal, red.), kregen mijn zenuwen weer de overhand.

Mijn hoofd was gevuld met gedachten aan het gevoel erbij te horen, aan onze kleedkamer en onder de bar.’ SteDoCo was overtuigd. ‘De ervaring heeft me geholpen mijn hoofd leeg te maken. Mijn keuzes voelen nu heel goed voor mij.”

Mogelijk bent u geïnteresseerd in andere verhalen van Transfernieuws:

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.