AZ heerst op een erg saaie avond
|

AZ zegeviert op zeer saaie avond voor Nederlands voetbal

Het is een succesvolle start van de eerste wedstrijd van de Conference League van AZ. Het was een 0-1 nederlaag voor de Alkmaarders tegen de “thuisploeg” tegen Dnipro-1 in de Slowaakse provincie Kosice. Matchwinnaar was Dani de Wit.

AZ heerst op een erg saaie avond
AZ heerst op een erg saaie avond

De regen maakt spelen moeilijker

Het regende flink, wat het een stuk lastiger maakte om de bal stabiel te houden. Geen van beide teams leek veel plezier te hebben. Daardoor kreeg Milos Kerkez de eerste kans, maar zijn schot was hoog en naast uit een hoekschop met een afbuiging.

Daarentegen kwam Sam Beukema er onaangeroerd uit toen de bal bijna in het eigen net terechtkwam. Een Oekraïense voorzet werd door de verdediger in het doel gekopt en hij miste het doel.

AZ versnelde in tweede helft

In de tweede helft probeerde AZ het spel te versnellen. De bal werd door Hakon Evjen in het zijnet geschoten. Een uur later maakte De Wit eindelijk een einde aan de betovering. Een voorzet van Yuki Sugawara zorgde voor de assist voor de aanvallende middenvelder.

Daarna had Beukema nog kans op 2-0, maar zijn kopbal ging naast de paal. Ook voor Tijjani Reijnders was het in het laatste stuk onmogelijk om het gat te dichten, maar de overwinning was al veilig gesteld.

&n

Volg hieronder meer Nederland en ander nieuws:

  1. Feyenoord Verhuurt Wellenreuther Terug Aan Eredivisie
  2. ED En VI: PSV Zoekt Aanvallers Via Ex-Ajacied El Ghazi

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.