Voormalig Deens voetballer John Steen Olsen; Foto: Getty

Ajax strikt discipel tot meesterscout Olsen: Deze regio heeft immense mogelijkheden

Er is goed nieuws van Ajax: Ajax neemt in december Michael Eriksen aan als scout. John Steen Olsen, de voormalige meesterscout, stapt uit de functie. De Deen zal de taken overnemen.

Odense BK werd in het verleden gescout door Eriksen

Eriksen was in het verleden de scout van Odense BK, vertegenwoordigde het grootste deel van het afgelopen decennium Deense spelers en zal zich nu richten op spelers van Jong Ajax en de Scandinavische tak van Ajax 1.

Voormalig Deens voetballer John Steen Olsen; Foto: Getty
Voormalig Deens voetballer John Steen Olsen; Foto: Getty

In de periode 1997-2001 was hij een nauwe bondgenoot van de ex- Ajax-vertegenwoordiger John Steen. Bovendien rekruteerde Olsen Christian Eriksen, Zlatan Ibrahimovic en Kasper Dolberg voor Ajax.

Het was moeiteloos voor mij

In een poging in contact te komen met Eriksen benaderde Henk Veldmate hem als hoofd werving bij Ajax. “Zonder er veel over nagedacht te hebben, heb ik er zonder aarzelen voor gekozen. Het is een geweldige kans en ik heb er zin in.”

Ajax is altijd erg afhankelijk geweest van landen

“Ajax heeft Scandinavische landen altijd hoog in het vaandel staan”, stelt Veldmate op de Ajaxsite. “Wij denken dat Michael Steen een waardige kandidaat zou zijn voor John Steen, vanwege zijn bekendheid met Ajax.

Bovendien zijn er de komende jaren veel mogelijkheden in de regio, waardoor het van vitaal belang is om een professional te hebben die de landen, sportevenementen en atleten goed kent.”

Hieronder staan enkele andere nieuwssuggesties van Ajax:

  1. De ajax is nog niet klaar: Vanenburg neemt Ihattaren weer mee naar de training
  2. Relaties Ajax Gespannen, Selectie Ongelukkig Met Antony, Kudus En Lvarez

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *