Steven Bergwijn
|

‘Ajax gebruikt misschien boekhoudtrucs bij overdracht Bergwijn’

Inhoud

Ajax betaalt transfergeld

De verwachting is dat Ajax 32,5 miljoen euro betaalt voor Steven Bergwijn, maar de Amsterdamse kant kan onthullen dat 30 miljoen euro naar Tottenham Hotspur gaat. Het betreft een eerdere overdracht van Davinson Sánchez, waarvoor nog een groot bedrag verschuldigd is.

Steven Bergwijn
                                                                         Steven Bergwijn

De transfer van Bergwijn

Het is lang geleden dat de transfer van Bergwijn rond was. Aanvankelijk leek het erop dat Ajax 30 miljoen euro zou betalen aan Spurs, maar daar komt nog eens 2,5 miljoen euro bij.

De landskampioen betaalt een hogere afkoopsom, zodat de landskampioen de afkoopsom in vier in plaats van twee termijnen kan afbetalen. Toch bestaat de mogelijkheid dat Ajax in gesprek gaat over betaling van 30 miljoen dollar voor Bergwijn, stelt De Telegraaf.

Amsterdams team

De Amsterdammers hebben ook zeven miljoen euro gekregen van Tottenham: Terwijl het vierde nummer in Engeland de volledige betaling aan Ajax met betrekking tot de Colombiaan speler nog niet heeft vrijgegeven. In dit geval is het mogelijk dat Ajax de vergoeding van Bergwijn verlaagt door 2,5 miljoen te verdisconteren.

De transfer van Oranje international wordt nu naar verwachting zo snel mogelijk officieel. De verwachting is dat Bergwijn nr. 7 in de hoofdstad. Met dat aantal vertegenwoordigde David Neres de afgelopen jaren Ajax.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.